Hvad er Gang i Mariagerfjord

Gang i Mariagerfjord er sjov, lokal konkurrence mellem idrætshaller og deltagere, om hvem der kan gå, løbe eller cykle længst i hele maj måned. Man kan deltage alene, men hvorfor ikke oprette et hold med venner, familie, naboer eller kollegaer, og dyste med/mod hinanden?
Deltagerne logger deres tilbagelagte kilometer fra gå-, løbe- eller cykelture og kan følge med i hvordan de placerer sig i forhold til andre personer og hold. En rangliste for hver motionsform vil være tilgængelig så man hele tiden kan følge med i konkurrencen. Det er nu 3. år at Gang i Mariagerfjord løber af stablen.


Det er de 11 idrætshaller i Mariagerfjord der står bag projektet, og ligesom deltagerne konkurrerer mod hinanden, så gør de 11 idrætshaller det også. Så udover den individuelle indsats fra deltagerne, så bliver det også til en kærlig ”by dyst”, hvor man med sin indsats virkelig kan vise at ens by/idrætshal er de sande vindere.

Når man tilmelder sig skal man vælge hvilken hal man vil repræsentere i konkurrencen. Dine tilbagelagte kilometer går naturligvis til din egen og dit eventuelle holds indsats på de forskellige udførlige ranglister, men samtidig går dine kilometer også til din valgte idrætshal. Det er her din idrætshal og dit lokalområde har brug for din hjælp for at vinde over de andre. Og det er jo de færreste der vil have hængende på sig, at nabobyen klarer sig bedre end ens egen.
Den kærlige konkurrence skinner igennem, og gør projektet til en sjov og motiverende udfordring for alle – deltagerne sætter virkelig gang i Mariagerfjord.

I hele maj måned vil der være gratis aktiviteter deltagerne kan deltage i, og en masse lækre præmier at vinde fra de mange lokale sponsorer. Af gratis aktiviteter er der eksempelvis arrangeret MariagerfjordMARCH den 27. maj fra Hobro Idrætscenter, hvor deltagerne kan prøve kræfter med at tilbagelægge de 100 km. der er mellem de 11 idrætshaller indenfor 24 timer.
Derudover er der planlagt en masse ugentlige fælles gåture fra de forskellige idrætshaller, og andre gratis tiltag som styrker fællesskabet, og virkelig sætter gang i motivationen.

I de tidligere år har efterfølgende feedback fra deltagerne vist, at de havde fået mere overskud og energi ved at deltage, og at de generelt følte sig mindre stressede i deres hverdag. De havde fået nye gode motionsvaner på en sjov måde via udfordringen. Derudover havde det givet anledning til at opleve/genopdage deres lokalområde på en helt ny måde, og opdage nye skønne fællesskaber, som mange fortsatte med at bruge efter Gang i Mariagerfjord sluttede. Alt i alt en meget stor succes!

Har du fået lyst til at være med? Så kan du TILMELDE DIG HER. Vi er naturligvis også på Facebook og Instagram - søg blot på ”Gang i Mariagerfjord”.

De deltagende haller er:
Als Hallen, Arden Hallerne, Assens Hallen, Hadsund Hallerne, Hobro Idrætscenter, Mariager Hallen, Rosendal Idrætsforum, Valsgaard Hallen, Skelund-Veddum Hallen, Vebbestrup Multiforum og Øster Hurup Multihus.

Det koster 69,- pr. person at være med i hele maj måned.
Deltagerbetalingen går til at vi kan lave gratis arrangementer for dig hele maj måned for både idrætshaller og samarbejdspartnere. Derudover går det til udvikling af hjemmeside med hele login- og tilmeldingsmodulet, holdoprettelser, ranglister og generel markedsføring af projektet for kommunens borgere.
Har du spørgsmål til dette, er du altid velkommen til at kontakte os.

Projektets overordnede idé er, at få folk ud at motionere i maj måned – både for at komme ud og nyde den smukke natur begge kommuner har at byde på, men også for at få glæde af de sundhedsmæssige fordele og velvære, der følger ved fysisk bevægelse.

Flere og flere er begyndt at dyrke motion udendørs – og for mange er det blevet en del af hverdagen under Corona krisen, hvor der i mindre grad har været adgang til træning og svømmehaller. Mange af idrætshallernes brugere er i højere grad begyndt at snøre vandreskoene, løbeskoene eller hoppe i cykeltøjet og komme ud i naturen – og den tendens ønsker vi at støtte op om, da det i den grad også er med til at løfte sundheden – både psykisk og fysisk.

Forskning viser, at motion påvirker din psyke meget positivt. Det er blandt andet dit humør, der bliver bedre og stress niveau, der bliver lavere. Men det stopper ikke her!
Der er nemlig også en række fysiske fordele ved en gåtur: du styrker dine knogler, styrker hjernen, hjælper hjertet, træner kroppen. Uanset hvilken motionsform du vælger at give dig i kast med, så er der altså massere af fordele. Du er også velkommen til at forsøge dig med alle tre typer.

Lad os være fælles om at sætte gang i hele Mariagerfjord!